Nieuws op Aruba

Nieuwe mediaraad Aruba wordt onafhankelijk

ORANJESTAD – De nieuwe mediaraad op Aruba zal onafhankelijk opereren zonder bemoeienis van de overheid. Dat zegt premier Evelyn Wever-Croes. De overheid zorgt wel voor de financiering ervan.

De mediaraad gaat fungeren als een adviesraad aan overheid, media en raad van toezicht Telecommunicatie. Het bestuur kent een voorzitter en maximaal vier leden, die op voordracht van door de radiostations, geschreven pers, televisiestations en de consumentenorganisatie wordt benoemd.

De wetgeving is nog niet rond, hoewel het concept ervan al in 2008 is gemaakt. Er moet nog overleg plaatsvinden met de media. De mediaraad moet als een van de eerste taken een reclamecode en een journalistieke code vaststellen. Die gaan vervolgens bepalend zijn bij ingediende klachten.

Deel dit artikel