Nieuws op Aruba

Politie organiseert vijf kijkdagen om gestolen voertuig te claimen

ORANJESTAD – Eigenaren van gestolen voertuigen kunnen zich melden bij de open kijkdagen van de politie van Aruba vanaf 11 t/m 15 april. Tussen 09.00 uur ’s ochtends en 14.00 ’s middags zijn politieposten op Shaba/Noord, Santa Cruz, San Nicolaas en Balashi open voor het publiek.

Wie zijn voertuig mee wil nemen, moet de originele eigendomsdocumenten kunnen laten zien. Maar ook moeten de verzekeringspapieren en autobelasting betaald zijn. Er moet direct afgerekend worden voor wat betreft de kosten die de politie wettelijk in rekening brengt voor de opstal van de auto’s en motoren.

Zo kost de sleep naar het politiebureau 75 florin als de politie dat zelf heeft gedaan. Privé-sleepdiensten rekenen 175 florin. Voor elke dag dat de auto op het terrein van de politie staat opgestald moet een vergoeding van 25 gulden betaald worden.

Na de kijkdagen worden de niet opgehaalde en overgebleven voertuigen vernietigd.

Deel dit artikel