Nieuws op Aruba

Toeristen zoeken veilig heenkomen na nieuwe brand Parkietenbos 

ORANJESTAD – Gistermiddag is opnieuw brand ontstaan op de dump van Parkietenbos. Enorme rookwolken werden de lucht ingespuwd en waren zichtbaar over heel Aruba. Toeristen zochten op Palm en Eagle Beach zochten een veilig heenkomen, nadat de hemelsblauwe lucht zwart kleurde.

De stichting Parkietenbos strijdt tegen de milieuvervuiling en illegale lozingen, die gedoogd worden door overheid en Openbaar Ministerie. Zij riep gisteren opnieuw op om de vuilstortplaats te sluiten. ‘De overheid moet besluiten of zij de gezondheid van de bewoners rond Parkietenbos en de gemeenschap serieus neemt door deze gevaarlijke situatie te stoppen’, aldus de stichting.

Dit keer stond een groot aantal autobanden in brand, al is het volgens bewoners niet zeker dat niet ook ander afval meebrandde. Branden in Parkietenbos zijn er niet voor het eerst, aldus de stichting. ‘De regering moet met een oplossing komen in samenspraak met bandencentra en autohandelaren, bijvoorbeeld door ze op te slaan in containers, net zoals ze Aruba binnen worden gebracht.’

Deel dit artikel