Aruba

Wilde Staking Schiphol leidt tot vertraging vluchten Aruba

Wilde Staking Schiphol leidt tot vertraging vluchten Aruba

De twee vluchten die vandaag vanuit Amsterdam op Aruba vliegen zijn beiden vertraagd vanwege de wilde staking bij de afhandelaars van de bagage op Schiphol. Personeel van KLM die verantwoordelijk zijn voor het laden en lossen van onder meer bagage legden vanaf 06.00 uur Nederlandse tijd het werk stil een paar uur stil.

Zij legden het werk neer uit onvrede over de werkdruk en de stap van de maatschappij om werkzaamheden deels uit te besteden.

Vluchten

De KL765 die om 13.45 uur Nederlandse tijd zou vertrekken naar Aruba is inmiddels weg. De Boeing 777-300er vertrok uiteindelijk om 15.46 uur. De geplande aankomsttijd van 17.30 uur Aruba tijd zal waarschijnlijk niet helemaal ingelopen kunnen worden. De verwachte aankomsttijd in Oranjestad is 19.00 uur.

De vlucht van TUI, de OR 383, zou om 12.15 weggaan, maar vertrok met twee uur en twintig minuten vertraging uiteindelijk om 14.35 uur. De geplande aankomsttijd van 17.55 uur in Oranjestad van de Airbus A330-300 zal waarschijnlijk niet helemaal ingelopen kunnen worden. De verwachte aankomsttijd in Aruba is 19.45 uur.

Staking

Aanleiding voor de staking is volgens FNV de aankondiging van KLM dat een deel van de werkzaamheden van het personeel uitbesteed zal worden aan Viggo, een onafhankelijk afhandelingsbedrijf.

De medewerkers van KLM zijn na een gesprek met de directie weer aan het werk gegaan. De vluchten worden weer opgestart en KLM belooft reizigers zo veel als mogelijk op de plaats van bestemming te krijgen.


Deel dit artikel