Nieuws op Aruba

Allure of the Seas krijgt inaugureel watersaluut

ORANJESTAD – Een van de grootste cruiseschepen ter wereld, de Allure of the Seas van Royal Caribbean Cruiselines is gisteren aangekomen op Aruba. Voor het eerst. Daarom kreeg het voor dat het schip aanmeerde een watersaluut van de havenautoriteiten.

Het schip kan 5400 passagiers en 2.200 man personeel meenemen op de zestien verdiepingen aan boord. De Allure of the Seas vertrok zoals gepland aan het einde van de dag weer, om 23.00 uur ’s avonds.

Drie maanden geleden begonnen de werkzaamheden in de haven van Aruba om de ontvangst van grote schepen mogelijk te maken. De diepte bij de pier is nu twaalf tot dertien meter geworden. Genoeg om de Allure te ontvangen, die een diepgang heeft van 9 meter en 32 centimeter.

Deel dit artikel