Nieuws op Aruba

Aruba heeft interesse om de grens met Venezuela weer te openen

ORANJESTAD – Er is interesse aan beide zijden van de Caribische zee om de grenzen met Venezuela weer te openen. Dat werd gisteren duidelijk tijdens een overleg tussen Aruba en de Nederlandse ambassadeur in Caracas, Robert Schuddeboom.

Tot nog toe is het Aruba dat de grenzen dicht houdt, nadat Venezuela ermee begonnen was in 2019. Destijds omdat er veel gesmokkeld zou worden via de eilanden, daarna wilde Aruba geen heropening om te voorkomen dat meer Venezolanen naar het eiland zouden komen.

Volgens Evelyn Wever-Croes moet Aruba eerst de problemen in eigen land oplossen en pas dan kan het Venezuela helpen. De problemen van Venezuela moeten in Venezuela worden opgelost, aldus de premier.

Een eventuele heropening van de grenzen zou moeten beginnen bij de maritieme grenzen. Daarna kunnen ook de luchtgrenzen weer open worden gesteld. Op dit moment zijn er geen maatschappijen die tussen Aruba en Venezuela vliegen, anders dan via bijvoorbeeld Panama, Colombia of Santo Domingo.

Deel dit artikel