Nieuws op Aruba

Arubaan Adolf Kock ontvangt Zilveren Anjer

AMSTERDAM – Prinses Beatrix reikt vandaag in het Koninklijk Paleis Amsterdam de Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds uit. Dit jaar gaan de prijzen naar Adolf ‘Dufi’ Kock, Daphne Wassink en Klaas Post, dit maakte de Rijksvoorlichtingsdienst maandag bekend.

Kock krijgt de prijs voor zijn bijdrage aan het behoud van het cultureel erfgoed van Aruba, onder andere door het bijeenbrengen van zijn collectie van een miljoen foto’s van 1800 tot nu.

Wassink ontvangt de onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor de amateurkoorsector via het Koornetwerk Nederland. 

Post financierde en bouwde een verzameling op van ruim 10.000 fossiele zeezoogdieren die onmisbaar is geworden voor het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Zijn collectie is van belang voor de wetenschap en natuurhistorische museumsector.

De Zilveren Anjers worden sinds 1950 jaarlijks door het Prins Bernhard Cultuurfonds toegekend aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of natuur in het Koninklijk der Nederlanden. Prins Bernhard heeft tot zijn overlijden in 2004 de onderscheidingen uitgereikt. Sinds 2005 reikt Prinses Beatrix de onderscheidingen uit.

Deel dit artikel