Nieuws op Aruba

OM Aruba in beroep tegen beslissing vrijlating Oduber uit voorarrest

Foto - NoticiaCla

ORANJESTAD – Het Openbaar Ministerie op Aruba gaat in hoger beroep tegen de beslissing van de rechter-commissaris om Otmar Oduber vrij te laten. Het OM had om de reguliere verlenging van detentie gevraagd van acht dagen, maar kreeg de kous op de kop.

Oud-minister Otmar Oduber werd op 10 mei gearresteerd op verdenking van het aannemen van steekpenningen, valsheid in geschrifte, machtsmisbruik als minister en fraude. De 49-jarige Oduber was tussen 2009 tot 2019 minister van onder meer Toerisme en later ook van Ruimtelijke Ontwikkeling.

Tien dagen zat hij in voorlopige detentie, waarvan drie dagen in de KIA-gevangenis. Ook zijn zoon, J. Oduber zit vast in deze zaak. Wanneer het hoger beroep dient, is nog niet bekend.

Deel dit artikel