Aruba

Arubaanse oud-minister Oduber gearresteerd voor corruptie

ORANJESTAD – Op Aruba is dinsdagochtend oud-minister Otmar Oduber gearresteerd. Het Openbaar Ministerie op Aruba doet al zeker twee jaar onderzoek naar hem vanwege het aannemen van steekpenningen, valsheid in geschrifte, machtsmisbruik als minister en fraude. De 49-jarige Oduber was tussen 2009 tot 2019 minister van onder meer Toerisme en later ook van Ruimtelijke Ontwikkeling.

Corruptie onder ministers is een groot probleem op Aruba. Vorig jaar werd oud-minister Paul Croes veroordeeld voor een gevangenisstraf van drie jaar, onder meer voor het aannemen van steekpenningen. In datzelfde jaar werd oud-minister Benny Sevinger gearresteerd wegens ambtelijke omkoping. Hij is inmiddels vrijgelaten, maar geldt nog steeds als verdachte. Sevinger zit sinds 2017 in het parlement.

Croes, Sevinger en Oduber waren tussen 2013 en 2017 allen minister voor de partij AVP in het tweede kabinet van oud-premier Mike Eman.

Deel dit artikel