Aruba

Voor de 30ste keer ‘Ronde van Aruba’

Archieffoto - Defensie Caribisch Gebied

ORANJESTAD – In de avond van 20 mei gaat de 30ste editie van de ronde van Aruba van start. Het hardloopevenement, georganiseerd door marinierskazerne Savaneta, bestaat al sinds 1971.

Twee mariniers daagden zichzelf ooit uit om het eiland solo rond te rennen. Sinds dat moment is dit idee uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement. Het parcours is 72 kilometer lang, volgt grotendeels de kustlijn van het eiland en behoort tot de zwaarste en langste hardloopparcours van het Caribisch gebied. De gouverneur van Aruba, Zijne Excellentie Alfonso Boekhoudt, geeft het startschot.

Dit jaar verschijnen naar verwachting zo’n 800 deelnemers aan de startlijn. De 72 km lange route kan individueel, als duo of met een estafetteteam worden hardgelopen. Dit jaar heeft een record aantal deelnemers zich ingeschreven om de ronde individueel te lopen. In totaal zijn dit 20 mannen en vrouwen. De andere deelnemers en teams startten tussen 20.00 en 00.00 uur op vrijdagavond. Iedere minuut zal er een nieuw team of duo beginnen.

Tijdens de coronaperiode is de Ronde van Aruba in aangepaste vorm doorgegaan. Dit jaar is er voor gekozen om stap voor stap terug te keren naar de Ronde van Aruba zoals de meeste mensen deze kennen. Toeschouwers zijn langs de route zoals vanouds weer meer dan welkom om de lopers aan te moedigen en toe te juichen. Daarnaast zal er op alle acht wisselposten voor publiek en deelnemers muziek klinken. 

Deel dit artikel