Nieuws op Aruba

Vrijspraak in Arubaanse coldcasezaak moord Castro

ORANJESTAD – De 35-jarige A.J. Rasmijn is vrijgesproken voor de moord op televisiepresentator ‘Poentje’ Castro. Daarmee is het Openbaar Ministerie weer terug bij af. De Officier van Justitie had zestien jaar geëist.

Rasmijn werd in september 2021 aangehouden nadat de politie in april van dat jaar de moordzaak op Castro als cold case onder naam Apollo opende. Castro werd in 2010 doodgeschoten.

Poentje Castro, toen 47 jaar oud, was een flamboyant journalist en TV-persoonlijkheid. Ruim negen jaar al, maakte hij op woensdag, wekelijks een TV programma onder de naam Un Dia den Bida (een dag uit het leven). Een zeer populair programma, waarin Castro de meest uiteenlopende gasten, van priesters tot serie verkrachters, van politici tot zwervers uitnodigde.

Rasmijn kan op basis van de ingebrachte niet veroordeeld worden, daarvoor zijn die tegenstrijdig en passen niet bij de manier waarop Castro om het leven is gebracht, aldus het Gerecht.

Zo is er geen eenduidigheid in het dossier over het tijdstip van de moord en de bijbehorende niet meer bestaande videobeelden. Het pathologisch onderzoek bevat geen conclusies en de getuigenverklaringen zijn niet eenduidig. Er is ook geen forensisch bewijs dat de verdachte op de plaats van het misdrijf aanwezig was. Die had bovendien geen motief om Castro te vermoorden.

Het Openbaar Ministerie overweegt om in hoger beroep te gaan en heeft voor die beslissing veertien dagen de tijd.

Deel dit artikel