Nieuws op Aruba

30 juni uiterste betaaldag voor autobelasting

ORANJESTAD – De uiterste dag dat autobelasting op Aruba betaald moet zijn, is 30 juni. Dat maakt de belastingdienst bekend. Op die dag moet het tweede gedeelte van het jaar betaald zijn.

De boodschap is gericht aan iedereen die in februari het eerste deel betaalde. Voor het tweede gedeelte is geen uitstel meer mogelijk. Wie op 1 juli nog niet betaald heeft, krijgt een naheffingsaanslag. Die bedraagt vijftig procent van de totale jaarsom en komt daar bovenop.

Hoeveel je moet betalen is afhankelijk van het soort motorvoertuig en het gewicht en brandstof dat gebruikt wordt. Het tarief voor dit jaar blijft gelijk aan vorig jaar.

De belastingdienst heeft geen nieuwe nummerplaten uitgegeven dit jaar en ook geen stickers. Automobilisten blijven met hun witte nummerplaat met rode opdruk en hoeven de nummerplaatkosten van 12 florin niet te betalen. 

Deel dit artikel