Nieuws op Aruba

Airport past inchecktijden aan voor Amerikaanse vluchten

ORANJESTAD – De kleurcodes en toegangstijden tot de incheckterminal voor Amerikaanse reizigers op de luchthaven zijn sinds gisteren weer aangepast. Er is een vierde tijdslot bijgekomen om de passagiersstroom nog meer te verdelen. Sinds 1 december wordt de passagiersstroom gemanaged op basis van groepen en kleurcodes. 

Het Passenger Flow Control-concept houdt in dat passagiers de incheckfaciliteiten mogen betreden op basis van een kleurcode voor afzonderlijke groepen. De kleuren zijn vastgesteld op basis van de geplande vertrektijden van de luchtvaartmaatschappij. Passagiers krijgen dus een specifiek tijdslot om het terminalgebouw binnen te gaan.

Op die manier moet het lukken om binnen drie uur in te checken en te vertrekken. Voor passagiers die voor 14.00 uur vertrekken, de gele groep, gaat de vertrekhal open om 8.00 uur tot 10.30 uur.

De inchecktijd voor vluchten die tussen 14.00 en 15.00 vertrekken, groep blauw, begint om 10.30 tot 11.30 uur. Wie tussen 15.00 uur en 16.00 uur vertrekt moet tussen 11.30 en 13.00 uur inchecken. Dat is groep groen, een nieuwe groep.

De laatste groep met kleur oranje mag het airportgebouw om 13.00 uur binnengaan en heeft dan tot 15.00 de tijd om in te checken voor de vluchten die om 16.00 uur of later naar Amerika vertrekken.

De speciale tijdsloten worden bepaald op basis van de informatie die is verstrekt in de Electronic Disembarkation Card waar ook informatie over de vertrekvlucht moet worden verstrekt. Inwoners die vanuit Aruba naar de Verenigde Staten reizen dienen rekening te houden met hun geplande vertrektijd om te bepalen hoe laat ze mogen inchecken.

De luchthaven zet speciaal personeel in bij de toegangsdeuren om actief te controleren op het tijdvakken per passagier. Reizigers die te vroeg bij de vertrekhal komen, moeten buiten wachten op hun juiste tijd.

Deel dit artikel