Nieuws op Aruba

Aruba verliest van Saint Kitts & Nevis met 2-3

ORANJESTAD – Aruba heeft haar derde wedstrijd in groep B van League C in de Nations League verloren van Saint Kitts & Nevis. In Willemstad, waar de thuiswedstrijd van Aruba gisteren werd gespeeld werd het 2-3.

De ploeg van coach Marvic Bermúdez keek na zes minuten al tegen een achterstand aan, toen Calos Bertie de 0-1 maakte en in de 32e minuut werd het nog erger, toen Omari Sterling met een vrije trap van 35 meter de keeper versloeg.

In de 55e minuut kon Aruba eindelijk iets terug doen, nadat het een penalty wegens hands kreeg. Gergor Breinburg verzilverde het buitenkansje: 1-2.

Maar in de 82e minuut wist Sint Nevis & Kitts weer te scoren. Vinceroy Nelson maakte de 1-3 na een lange bal vanuit de verdediging.

Aruba’s Javier Jiminez scoorde in de laatste minuut van de blessuretijd nog de 2-3, maar tijd om nog achter de gelijkmaker aan te gaan was er niet.

Aruba leidt ondanks de thuisnederlaag nog wel in de groep met vier punten. Maar het heeft twee wedstrijden meer gespeeld dan Saint Nevis & Kitts, dat nu drie punten heeft en één wedstrijd meer dan Saint Martin, dat laatste staat met één punt. 

Deel dit artikel