Aruba

Aruba wint met 3-0 op Curaçao tegen Sint Martin

WILLEMSTAD, CURAZAO. JUNE 6th : Aruba team celebrating a goal during the match between Aruba vs Saint Martin as part of the 2022/23 Concacaf Nations League held at the STADION RIGNAAL JEAN FRANCISCA in Willemstad, Curazao. (PHOTO BY QUINCY LOPEZ/CONCACAF/STRAFFON IMAGES/MANDATORY CREDIT/EDITORIAL USER/NOT FOR SALE/NOT ARCHIVE)

Aruba is na maandagavond nog steeds ongeslagen in de Nations League. Het elftal van bondscoach Marvic Bermúdez won met 3-0 van Sint Martin in het Rignaal Jean Francisca stadion in Willemstad, Curaçao. Vorige week speelden de twee teams nog gelijk, 0-0.

Aruba had in de 13e minuut de kans om de score te openen nadat Benjamin Maria in het strafschopgebied werd neergehaald, maar de keeper van Saint Martin stond in de weg, ook bij de rebound van Franklin Lewis.

Toch kwam de 1-0 snel op het bord, nadat Terence Groothusen het net vond in de 25e minuut. Groothusen zette tien minuten later zijn naam weer op het scorebord, toen hij met zijn linkerbeen een assist van Rensel Bryson afmaakte.

Nog voor de kleedkamers werden opgezocht, stond Aruba voor met 3-0. In blessuretijd van de eerste helft verzilverde Benjamin Maria een schot bij de verre paal.

Ondanks Aruba’s dominante eerste 45 minuten kreeg Saint Martin in de tweede helft enkele scoringskansen, maar het bleef bij 3-0.

Vrijdag speelt Aruba tegen Saint Kitts en Nevis, de return is op 26 maart volgend jaar.

Deel dit artikel