Nieuws op Aruba

Arubahuis waarschuwt: Kom niet naar Nederland als je nog geen kamer hebt

Foto - Nico van der Ven

DEN HAAG – Het Arubahuis in Den Haag waarschuwt aankomende bursalen om niet naar Nederland te komen als ze nog geen kamer hebben. De woningnood onder studenten op kamers is groot in Nederland, aldus de gevolmachtigde minister in Den Haag. Die is samen met zijn medewerkers bezig met de planning voor aankomende studenten in augustus. Signalen van de werkgroep is dat er geen kamers te vinden zijn.

Het Arubahuis organiseert en regelt de aankomst van Arubaanse studenten in Nederland, maar huisvesting is een verantwoordelijkheid van de student zelf. Daar kun je volgens het Arubahuis niet vroeg genoeg mee beginnen. Zeker nu veel woonruimte is toegewezen aan vluchtelingen uit de Oekraïne, zegt het Arubahuis.

Inschrijven in Nederland, een BSN-nummer regelen kan alleen maar als een student een vast adres heeft in Nederland. Ook een bankrekening openen kan niet zonder adres.

Deel dit artikel