Nieuws op Aruba

Danouk verhuisde naar Aruba en ziet zichzelf niet snel meer terugkeren: ‘Hier leef ik veel meer in het moment’

Foto: eigen collectie

Zo’n vier jaar geleden verhuisde Danouk Jongsma (25) van ’s-Gravendeel naar Aruba. Hoewel de Hoeksche Waard een speciaal plekje in haar hart heeft, ziet de dansdocent zichzelf niet zo snel meer terugkeren. ,,Hier leef ik veel meer in het moment.’’

,,Mijn dag hier begint goed’’, zegt Danouk enthousiast als ze vertelt over het leven op het Caribische eiland. ,,Zodra ik in de ochtend de gordijnen opendoe, hoef ik me niet af te vragen wat voor weer het is, want de zon schijnt hier altijd. Dat is zo’n fijn gevoel.’’ Als ze dan ook nog de vogels hoort fluiten, weet ze: dit is het begin van weer een mooie dag.

Geen heimwee

Haar Arubaanse tijd begint in 2018. Danouk is op dat moment 21 jaar en zit in het laatste studiejaar van de dansacademie in Rotterdam. Ze zoekt een stageplek en vindt er een op Aruba, waar ze haar met open armen ontvangen. Na een geweldige stageperiode van een half jaar keert ze terug naar Nederland. Maar niet meer als hetzelfde meisje dat ze was vóór vertrek. 

Deel dit artikel