Nieuws op Aruba

Donderdag en vrijdag scholen op Aruba dicht vanwege komst mogelijke orkaan

Foto: Sharina Henriquez/Caribisch Netwerk

ORANJESTAD – De regering van Aruba heeft aangekondigd dat alle scholen donderdag en vrijdag dicht zijn. Reden is het turbulente weersysteem dat in de nacht van woensdag op donderdag zuidelijk langs Aruba zal trekken met windsnelheden tot 117 kilometer per uur of zelfs meer. In dat geval is er sprake van een orkaan.

De overheid zelf gaat woensdagmiddag al plat. Ambtenaren kunnen naar huis met uitzondering van die posten waar bezetting vereist is. Omdat er sprake is van code oranje, geldt de maatregel nog niet voor de private sector. Een vrijwillige oproep daartoe is overigens wel uitgegeven.

Zware regenval

Het National Hurricane Center in Miami verwacht vanavond al zware regenval over de noordoostelijke kust van Venezuela en de zuidelijk gelegen Caribische eilanden. Dat zal woensdag niet minder zijn. Woensdagavond en donderdagochtend vormend waarschijnlijk het zwaartepunt.

De intensiteit van het weersysteem is nog niet duidelijk. Vooral niet omdat het met de noordkust van Venezuela in aanraking komt tussen vanavond en donderdag.


Deel dit artikel