Aruba

Drie covid-doden in één week op Aruba

Op Aruba zijn afgelopen week drie mensen overleden aan de gevolgen van covid19. Daarmee komt het totaal aantal mensen dat overleden is aan corona op 216.

De laatste keer dat iemand overleed aan het virus was 12 februari, toen er twee sterfgevallen bijkwamen. Een week daarna kregen de cijfers een update met dertien doden die in de maanden daarvoor gevallen waren in Colombia.

Actieve cases

Het aantal mensen dat nu actief besmet is met het virus en in isolatie zit is 701. Dat is meer dan een verdubbeling sinds vorige week, toen 326 patiënten in isolatie zaten. Afgelopen week kwamen er bijna duizend nieuwe cases bij.

Ook het aantal ziekenhuisopnames steeg fors. Tien mensen in totaal, van wie een op de intensive care. De maand mei lagen er gemiddeld net iets minder dan vier patiënten in het Horacio Oduber Hospital in Oranjestad.

Deel dit artikel