Nieuws op Aruba

Gevolmachtigde minister Aruba neemt ontslag

De voormalige gevolmachtigd minister van Aruba in Nederland, Guildred Besaril nog aan het werk in Den Haag | Foto: archief

Guildred Besaril heeft zich onverwachts teruggetrokken als gevolmachtigde minister van Aruba in Den Haag. Dat melden diverse bronnen in het Arubahuis in de Hofstad.

De reden voor zijn vertrek is niet bekend gemaakt. Verschillende media berichten dat het om een besluit gaat die ligt in de persoonlijke levenssfeer. Bronnen van Aruba.nu spreken over een onderzoek van de Centrale Accountantsdienst van Aruba, waarbij er in een ander onderzoek onregelmatigheden met toelages zijn gevonden.

Besaril (48) is sinds 2013 lid van de MEP en bekleedt de functie in Den Haag sinds 20 november 2017. Zijn kandidatuur voor de statenverkiezingen levert hem een zetel op in 2013 en in 2017. Op 27 oktober 2017 wordt Besaril gekozen tot voorzitter van de Staten van Aruba. Deze functie vervult hij tot aan zijn benoeming als Gevolmachtigde minister in het kabinet Wever-Croes I. Hij bleef vervolgens aan in het tweede kabinet Wever-Croes. 

Besaril is gehuwd en vader van drie dochters.

Deel dit artikel