Nieuws op Aruba

Het Speciale Korps Aruba CEA ontvangt vijf transportvoertuigen uit Nederland

Foto - Openbaar Ministerie Aruba

ORANJESTAD – Het Speciale Korps Aruba dat onder andere gevangen vervoerd op het eiland heeft vijf transportvoertuigen uit Nederland gekregen. Op basis van een lang bestaande overeenkomst tussen Aruba en Nederland worden voertuigen in Nederland die in goede staat verkeren maar niet meer in gebruik zijn door de autoriteiten, overgedragen aan Aruba. 

Deze voertuigen zijn van het merk Mercedes Benz en verkeren in uitstekende staat. Bovendien zijn zij volledig uitgerust met de nieuwste technologie en indoor beveiligingscamera’s voor de veiligheid van zowel het personeel als de gedetineerden tijdens het transport. De bus heeft drie ingebouwde cellen waardoor meerdere gedetineerden tegelijkertijd veilig kunnen worden vervoerd.

De onderhandelingen met de Nederlandse autoriteiten zijn gaande om op korte termijn tot een vervangingsplan te komen. De wens vanuit Aruba is om vervanging van voertuigen structureel te regelen.

Deel dit artikel