Aruba

Meteo en Rampenbestrijding: Tropisch weersysteem op de Atlantische Oceaan geen reden tot paniek

ORANJESTAD – Bureau Rampenbestrijding Aruba en de Meteorologische Dienst van Aruba monitoren het tropisch weersysteem Invest 94L op ruim 1500 kilometer oost/zuidoost van de Caribische eilanden. Het systeem is zich aan het organiseren en de omstandigheden daarvoor zijn gunstig. Maar er is geen reden tot paniek.

Het is volgens de autoriteiten de vijfde keer dit orkaanseizoen dat een systeem zich organiseert. Een van die systemen heeft zich ook daadwerkelijk ontwikkeld tot een storm met naam: Alex.

Op het moment dat het tropische weersysteem een bedreiging wordt voor Aruba en mensenlevens kan kosten of schade aan gebouwen en infrastructuur kan veroorzaken, dan zal de Meteorologische Dienst in overleg met het National Hurricane Center en in samenwerking met het Bureau Rampenbestrijding Aruba de Arubaanse autoriteiten adviseren een Stormwatch op te zetten.

Op dit moment is de kans dat het weersysteem zich gaat organiseren en een tropische depressie wordt meer dan zestig procent. Maar volgens de Arubaanse autoriteiten is er geen reden tot paniek.

Deel dit artikel