Nieuws op Aruba

Moomba’s schildpaddennest uitgekomen

ORANJESTAD – Het Moomba-nest van de leatherback turtle Luna kwam uit in een recordtijd van 57 dagen. Alerte medewerkers merkten in de vroege ochtend dat de eerste schildpadjes het nest uit kwamen. Turtugaruba begeleide het evenement.

In de volgende uren kwamen er nog een paar jongen tevoorschijn en kropen naar de zee. Luna’s nest bestond uit 39 eieren waarvan er 36 zich ontwikkelden en uitkwamen. Een aantal van hen konden net voor zonsondergang worden losgelaten. Hoewel het een klein nest was voor een Leatherback, bevatte dit “Luna”-nest meer eieren dan haar vorige nest op Amsterdam Manor.

Op 16 juni 2020, World Sea Turtle Day 2022, net voor zonsondergang, werd er ook een gelukkige menigte gezegend met het uitkomen van een Leatherback nest op Arashi Beach, Aruba.

Turtugaruba is een stichting voor het behoud van zeeschildpadden en hun leefgebied in het grotere Caribisch gebied, met name op en rond Aruba.

Deel dit artikel