Aruba

Tropische depressie onderweg naar zuidelijk Caribische eilanden

De tropische golf in het centrale gedeelte van de Atlantische Oceaan heeft een kans van zestig procent om de komende drie tot vijf dagen een tropische depressie te worden. Dat meldt het National Hurricane Center in de Verenigde Staten.

Invest 94-L, zoals de formatie nu genoemd wordt, is nu nog ongeorganiseerd, maar heeft genoeg stormactiviteit en omstandigheden, zoals luchtvochtigheid en zeewater temperatuur om zich verder te ontwikkelen.

De laatste voorspellingen zijn dat het nog ongeorganiseerde systeem van dinsdag op woensdag de lagere Bovenwindse Eilanden nadert. De formatie voert tussen woensdag en donderdag verder naar het westen richting de zuidelijke Caraïben net ten noorden van Zuid-Amerika. De locatie waar onder meer Trinidad & Tobago en Aruba, Bonaire en Curaçao liggen.

Hoe krachtig het weersysteem dan is, zegt het NHC niet, wel dat het dan een snelheid zal hebben van vijftien tot twintig kilometer per uur.

Tot nu toe is er slechts één storm in het Atlantische orkaanseizoen dit jaar geweest met een naam: de tropische storm Alex. De volgende zal Bonnie heten.

Deel dit artikel