Aruba

TUI blijft vliegen op de Caribische eilanden vanuit Amsterdam

TUIfly blijft deze zomer haar vluchten naar Aruba, Curaçao en Bonaire vanuit Schiphol bedienen. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij aan Aruba.nu. Schiphol dwingt alle maatschappijen om het aantal passagiers behoorlijk terug te brengen in de hoogseizoenmaanden juli en augustus. Maar dat heeft dus geen gevolgen voor de vluchten naar de Caribische eilanden.

TUIfly betreurt het besluit van Schiphol. Vakantiegangers verkeren in onzekerheid of hun vlucht wel doorgaat en vanaf welk vliegvled als het doorgaat.

TUI zegt een groot deel van die onzekerheid vandaag weg te kunnen nemen. De maatschappij gaat geen TUIfly-vluchten annuleren, “iedereen die al geboekt heeft, kan op vakantie”, aldus Petra Kok, woordvoerder van TUI Nederland.

Veruit het merendeel van de vliegvakanties zal nog steeds vanuit Amsterdam vertrekken, binnen de door Schiphol gestelde limieten. Voor dat deel van de reizigers dat niet meer vanaf Schiphol mag vertrekken, gaat TUI vluchten inzetten vanaf regionale luchthavens.

Naast de vakanties met vluchten van TUI fly, biedt de maatschappij ook pakketreizen aan met vluchten van Transavia, KLM en andere airlines. TUI zegt nog geen volledige en gedetailleerde informatie ontvangen te hebben en kan op dit moment nog niet de impact inschatten van de aanpassingen die zij zullen doorvoeren.

TUI zegt vakantiegangers die geboekt hebben persoonlijk te benaderen om up-to-date informatie te geven.

Deel dit artikel