Nieuws op Aruba

Vijfde plaats voor Elliott Loonstra op de European Para Taekwondo Open Championships 2022

ORANJESTAD – Elliott (Lefty) Loonstra PLY eindigde zijn deelname op de vijfde plaats in de European Para Taekwondo Open Championships 2022.

Elliott werd misselijk wakker, zo erg dat de optie om niet mee te doen werd geëvalueerd met zijn coach Luciano Mazzeo, omdat hij zich niet fit genoeg voelde om te vechten. Ten slotte werd besloten om te strijden voor punten die belangrijk zijn om zijn wereldranglijst te behouden.

In de kwartfinale stond hij tegenover Turkije. De wedstrijd eindigde met 11 tegen 7 in het voordeel van de Turk die doorging naar de halve finale. Het Europees kampioenschap is weer een stap richting de Grand Prix, voor het eerst in de geschiedenis van Para Taekwondo dat op 6 juni 2022 in Sofia, Bulgarije zal plaatsvinden.

Alleen de eerste 15 van de ranking van elke gewichtscategorie kunnen deelnemen. Lefty is 7e (zevende) in de wereld. Elliott Loonstra PLY is sinds 23 mei 2022 in Sofia, Bulgarije en onze Paralympische atleet was erg gefocust op dit belangrijke en historische evenement, hij bereidde zich samen met zijn coach Luciano Mazzeo opnieuw voor om voor Aruba te vechten en onze vlag hoog in de wereld te zetten .

Deel dit artikel