Nieuws op Aruba

Alleen nog maar een entry fee voor toeristen en familiebezoek naar Suriname

Suriname heeft vanaf 1 juli eenzijdig alle visumverplichtingen afgeschaft voor iedereen die naar het land reist. Het gaat dan om visa ten behoeve van toerisme en familiebezoek. In plaats van een visum is een entryfee van 25 dollar of euro vereist.

De visumplicht blijft van toepassing voor alle andere doeleinden waaronder zaken, werk, studie, stage, transit. Het e-visum wordt online aangevraagd via VFS Globa.

De betaling van de Entry fee geldt niet voor houders van een geldig Surinaams paspoort, ingezetenen van Suriname en burgers van de CARICOM-landen. En ook niet voor het Corps Diplomatique en Internationale Organisaties in Suriname.

Staatsburgers van de Vaticaanstad en houders van een diplomatiek- ,dienst- of officieel paspoort hoeven ook niet te betalen.

De toegestane verblijfsduur is maximaal negentig dagen na de datum van aankomst op een Entry Fee voucher. Bij aankomst wordt een kort verblijf van dertig dagen in het paspoort afgestempeld. Indien men langer dan dertig dagen wenst te verblijven dient men het resterende verblijf (zestig dagen) te laten afstempelen bij de Vreemdelingenpolitie.

Deel dit artikel