Nieuws op Aruba

Arubaanse Douane attendeert reizigers op invoervergunning

ORANJESTAD – De Douane van Aruba roept reizigers op om rekening te houden met producten waarvoor invoervergunningen nodig zijn bij terugkeer naar Aruba. Daaronder vallen bijvoorbeeld medicijnen, elektronische apparaten, vlees en vleesproducten en planten.

Als een reiziger medicijnen wil meenemen, dient hij een invoervergunning aan te vragen bij de Inspectie Volksgezondheid. Als u dagelijks voorgeschreven medicijnen gebruikt, vraag dan een medisch paspoort aan bij uw arts om te bewijzen dat de medicijnen waarmee u terugreist naar Aruba voor persoonlijk gebruik zijn. De douaneagent kan dit bij aankomst op Aruba controleren.

Voor bepaalde elektronische apparaten is een invoervergunning vereist van de Directie Telecommunicatiezaken. Dit omvat drones en telecommunicatieapparatuur.

Voor het importeren van vlees is een invoervergunning nodig van de Veterinaire Dienst. Het is bij wet verboden om vlees of vleesproducten uit Zuid-Amerika en Midden-Amerika te importeren. Alleen vlees en vleesproducten van gecertificeerde Amerikaanse en Europese slachthuizen mogen worden geïmporteerd.

Reizigers die planten uit het buitenland willen meenemen, hebben een invoervergunning nodig die is afgegeven door het Directoraat Landbouw, Veeteelt en Visserij.

Als de douane tijdens de douanecontrole bij aankomst verboden voorwerpen onderschept, worden deze onmiddellijk in beslag genomen en kan de reiziger worden beboet of zelfs worden aangehouden. 

Deel dit artikel