Aruba

Arubaanse Venicia Cook weer present bij het Zomercarnaval

Venicia Cook in het midden

De opvallende carnavalsgroep People ‘s Choice schitterde op het Zomercarnaval in Rotterdam. De groep staat onder leiding van Venicia Cook uit Aruba. Ze woont al sinds 1982 in Spijkenisse. Als oprichtster, voorzitter én groepsleidster heeft ze drukke weken achter de rug. Elke jaar verzint Venicia een thema voor de groep waar ook de kostuums op worden gebaseerd. Dit jaar was het thema Trough the eye of a Peacock.

De lokale nieuwswebsite grootnissewaard.nl zette Venica en haar Peoples Choice in het zonnetje vanwege het Rotterdams Zomercarnaval.

De groep werd opgericht in 1987 en won toen meteen de eerste prijs als beste groep. Ze bestaan dit jaar 35 jaar. Het is volgens de website een grenzeloos gezellige groep bestaande uit allerlei nationaliteiten. Hoe meer leden, hoe gezelliger de groep! Carnaval is voor iedereen die van dansen of swingen houdt.

People’s Choice heeft al meerde malen de Queen van het Zomercarnaval mogen aanleveren’, glundert Venicia met trots. Deze vereniging organiseert daarnaast elk jaar een aantal activiteiten. Zoals een fundraising party en een little Queen verkiezing.

Op deze wijze is deze vereniging het hele jaar door bezig met de voorbereidingen naar steeds weer het volgende Zomercarnaval.

De groep kent een diversiteit aan leeftijden en nationaliteiten. Van jong tot oud voor iedereen die van gezelligheid houdt. Vanwege corona heeft de vereniging twee jaar lang niet kunnen genieten van deze activiteiten. Alles lag stil. Dit jaar is het weer even op gang komen voor iedereen.

Maar volgend jaar verzekert Venicia de website, gaan ze groots uitpakken! Als groepleidster loopt Venicia als individu mee binnen de groep tijdens de straatparade. Ieder jaar zoekt de vereniging nieuwe deelnemers die graag willen meelopen tijdens de straatparade.

Tijdens monumentendag 2022 op 10 en 11 september aanstaande, geeft Peoples Choice een klein optreden voor het publiek in Spijkenisse.

Deel dit artikel