Geen categorie

Bellen of internetten op Aruba? Dit moet je weten!

Ga je op vakantie naar Aruba? Dan wil je natuurlijk al je vakantiekiekjes- en verhalen delen met het thuisfront. Handig dus als je precies weet waar je op moet letten als je gaat internetten of bellen op het Benedenwindse eiland. Daarom vertellen we je aan de hand van vier veelgestelde vragen wat je moet weten over bellen en internetten op Aruba.

1. Kun je bellen van en naar Aruba?

Ook op het eiland heb je gewoon bereik. Om te bellen naar Nederland met familie of vrienden, moet je 0031 of +31 voor het telefoonnummer draaien. De landcode van Aruba is 297. Dus als iemand jou wil bellen, moet hij of zij 00297 of +297 voor het telefoonnummer plaatsen. 

2. Wat kost bellen in Aruba?

Bellen vanuit en naar het Caribische eiland kost € 1,50 per minuut. Een smsje versturen kost € 0,25. Het is dan ook goedkoper om via wifi te bellen: bijvoorbeeld via Skype of Whatsapp. Dit kost je geen beltegoed, data of andere extra kosten. Je hebt hier wel een stabiele wifi verbinding voor nodig. Gelukkig zijn er op het eiland veel openbare hotspots te vinden. 

3. Welke simkaart is handig op Aruba?

Als je je eigen simkaart op het ABC-eiland wilt gebruiken, is het verstandig om je dataroaming en het verversen van apps op de achtergrond uit te zetten. Zo zorg je ervoor dat je geen (hoge) kosten maakt. Je kunt dan wel alleen internetten als je een wifi-verbinding hebt. 

Je kunt ook een lokale simkaart kopen op het eiland. Er zijn twee providers op Aruba: Digicel en Setar. Zij bieden prepaid simkaarten aan met een bepaalde hoeveelheid data die je kunt gebruiken. De kaarten zijn verkrijgbaar van $ 5,- tot $ 30,-. Je koopt ze bij lokale tankstations, minimarkten en supermarkten. 

4. Is er 4G op Aruba?

Ja, er is een 4G-netwerk op het eiland. Op het strand en andere locaties zijn diverse hotspots waar je kunt internetten. Maar ook in veel restaurants, bars, resorts en hotels is 4G te vinden. Je maakt zo wel gebruik van dataroaming. Houd hier dus rekening mee, zodat je geen data buiten je bundel gebruikt en hoge kosten maakt. Kijk hier voor de tarieven voor internetten buitenland, zodat je goed voorbereid op reis gaat. 

Deel dit artikel