Nieuws op Aruba

Deadline aanvraag studiefinanciering Arubaanse overheid is op 17 juli

ORANJESTAD – Wie in augustus gaat studeren en in aanmerking wil komen voor een studielening van de Arubaanse overheid moet dat voor 17 juli regelen. Na deze deadline komen aanvragers pas in aanmerking voor de studielening in januari 2023. 

De vereiste documenten kunnen worden geüpload op het portaal van de Aruba lening (https://www.ea.aw/pages/studia/arubalening-portal/)

Dat zijn onder meer een gewaarmerkte kopie van het diploma. De Dienst Inspectie van het Onderwijs, DIO is de instantie die diploma’s certificeert.

Ook bankrekeninggegevens moeten worden verstrekt. Elke student moet zijn persoonlijke (lokale) bankrekeninggegevens uploaden, bij voorkeur een “International Student Account” bij een lokale bank.

Er dient eveneens een officieel bewijs van toelating tot de school/onderwijsinstelling te worden overlegd. Dit is de formele toelatingsbrief of e-mail die een student heeft ontvangen van de onderwijsinstelling waarin staat dat de student per 1 september 2022 aanwezig zal zijn. In de brief of e-mail moet staan dat de student is aangenomen.

Daarnaast moet een verzekeringsbewijs worden getoond. Voor studenten die op Aruba gaan studeren is een screenshot van de AZV-app of een foto van een geldige AZV-kaart voldoende. Studenten die naar andere landen dan Nederland gaan, dienen de verzekeringspolis te uploaden die is afgegeven in het land waar zij verzekerd zijn. 

Contactgegevens ouders

De contactgegevens van de ouder moeten ook worden geüpload op het Aruba Student Loan-portaal. Indien de leerling geen contact heeft met zijn/haar ouders, dient dit vermeld te worden bij de rubriek “reacties”. Als beide ouders zijn overleden, moet de leerling de contactgegevens van een andere familie verstrekken, inclusief hun relatie bijvoorbeeld tante, oom of neef 

Nadat alle stappen zijn doorlopen en deze zijn goedgekeurd, ontvangt de student een Verklaring van Toeschrijving in zijn/haar Aruba Studielening-portaal. De student dient twee originelen van de Toeschrijvingsverklaring samen met twee originelen van de studiefinancieringsovereenkomst in te leveren vóór 18 juli. 

Daarna duurt het ongeveer twee tot drie weken voordat de student de betaling op zijn lokale bankrekening ontvangt. Studenten die naar Nederland gaan, krijgen het geld vóór 31 juli 2022 op hun rekening gestort.

Deel dit artikel