Nieuws op Aruba

Gratis e-books voor Nationale Bibliotheek leden

ORANJESTAD – De Nationale Bibliotheek van Aruba werkt samen met de Koninklijke Bibliotheek in Nederland om de beste dienstverlening aan de gemeenschap te bieden.

Een van de diensten die aan de Arubaanse gemeenschap wordt aangeboden is het uitlenen van E-books op www.onlinebibliotheek.nl. Dit is een gratis service voor een beperkte tijd voor alle bibliotheekleden.

Bibliotheekleden die gebruik willen maken van deze dienst kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar: info@bibliotecanacional.aw of te bellen naar 528 1528. Na de aanmelding ontvang je instructies over hoe je je kunt registreren en ontvang je een wachtwoord en code.

De sollicitatie-e-mail moet het volgende bevatten:

  • Naam en achternaam;
  • Smartphone-nummer;
  • Barcodenummer op de lidmaatschapskaart.

De online bibliotheek biedt via een app gratis tijdelijke e-books en audioboeken aan alle leden van de Arubaanse bibliotheek. Ze hebben een grote collectie boeken in het Nederlands en een kleinere collectie in het Engels. De online collectie heeft een verscheidenheid aan boeken, vergelijkbaar met die van een bibliotheek. De e-books en luisterboeken zijn te gebruiken op computers, tablets, smartphones en sommige e-readers.

Deel dit artikel