Nieuws op Aruba

Grenzen tussen Venezuela en Aruba blijven dicht

Archieffoto: protesten in Vela di Coro met eis om de grenzen weer te heropenen

ORANJESTAD – De grenzen tussen Aruba en Venezuela blijven voorlopig dicht. Dat zegt premier Evelyn Wever-Croes. Gesprekken over heropening zouden gaande zijn, maar vooralsnog zonder resultaat. Met deze uitspraak wil de premier een einde maken aan de geruchten op sociale media. Die begonnen in Venezuela zelf.

Begin mei sprak Wever-Croes met de ambassadeur van het Koninkrijk in Caracas, Robert Schuddeboom over een eventuele heropening, die vooral economische voordelen oplevert voor het eiland. Toen werd de wens uitgesproken om na heropening van de zeegrens, bij een groeiende economie, ook de  luchtgrens te heropenen.

Maar Aruba wil een opening wel op een gecontroleerde manier uitvoeren om te voorkomen dat Venezolanen massaal naar het eiland komen. De premier zegt dat de gesprekken met Venezuela goed gaan, maar dat er meer medewerking van het land moet komen.

Deel dit artikel