Nieuws op Aruba

Kustwacht Aruba onderschept ruim 400 kilo drugs

De Kustwacht van Aruba heeft gisterochtend rond vier uur merkte een bootje onderschept met ruim 400 kilo drugs aan boord. De vijfkoppige bemanning is aangehouden.

Nadat het vaartuig was gesignaleerd werd een metal shark van Kustwacht steunpunt Aruba gestuurd om polshoogte nemen. Ook de helikopter van de kustwacht ging ondersteuning bieden. Bij het zien van de kustewacht ging het bootje ervan door. Bij de achtervolging, loste de kuswacht waarschuwingsschoten, waarna het vaartuig tot stoppen kon worden gedwongen.

Aan boord zaten vijf mannen, van wie twee Venezolanen, twee Dominicanen en een uit Colombia.

De Kustwachtploeg vond verschillende pakketten met verdovende middelen aan boord, die na onderzoek een inhoud hadden van ruim 400 kilo. De verdovende middelen zijn in beslag genomen en de vijf mannen zijn aangehouden en overgebracht naar de Unit Georganiseerde Misdrijven voor verder onderzoek. De drugs is vernietigd.

Deel dit artikel