Nieuws op Aruba

Politie gaat controleren op wapens om veiligheidsgevoel van toeristen op Aruba te verbeteren

ORANJESTAD – Toeristen op Aruba moeten veilig over straat kunnen, waar dan ook, wanneer dan ook. Dat zegt de politie. Het veiligheidsgevoel dat daarvoor nodig is loopt gevaar door het vuurwapenbezit, vooral onder jongeren. Er gaat daarom intensiever gecontroleerd worden.

Het aantal incidenten groeit, waarbij vuurwapens worden gevonden of waarbij vuurwapens ook daadwerkelijk gebruikt worden.

Uit politiecijfers blijkt dat er in toenemende mate sprake is van vuurwapenbezit en -gebruik onder met name jongeren. De politie spreekt van een ‘gevaarlijke wending’. In 2022 hebben zich tot op heden achttien schietincidenten voorgedaan die bekend zijn bij de politie en waarnaar onderzoek is gedaan. 

Daarnaast zijn er ook voorvallen die niet zijn gemeld, maar waarvan de politie via-via te horen heeft gekregen dat er vuurwapens in het spel waren. In totaal zijn er dit jaar zeventien vuurwapens en zes luchtdrukwapens in beslag genomen. 

Deel dit artikel