Aruba

Staatssecretaris van Huffelen vindt staatsschuld en kwetsbare economie Aruba zorgelijk

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen vindt de financieel-economische staat van het land Aruba zeer zorgelijk. Dat antwoordt zij op Kamervragen van de VVD en het CDA.

Met name de kwetsbare economie en de staatsschuld die meer is dan wat alle Arubanen met elkaar verdienen in één jaar baart haar zorgen.

Bovendien zijn er zorgen over het gevoerde begrotingsbeleid van het kabinet van Evelyn Wever-Croes. Er loopt in kader van de vastgestelde begroting 2022 momenteel een artikel 11-procedure met een hoor- en wederhoor traject, aldus Van Huffelen

Deze procedure wordt doorlopen als het College Financieel Toezicht Aruba van oordeel is dat de begroting van Aruba niet voldoet aan de gestelde normen en kan direct leiden tot Nederlands ingrijpen. Maar daar wil Van Huffelen nu nog niet op vooruitlopen.

Deel dit artikel