Aruba

Superfan van cruiseschepen leeft al 23 jaar op zee

Er zijn mensen die dromen over het ontsnappen aan de sleur van alledag en er zijn er die het ook echt doen. Investeerder Mario Salcedo man in 2020 een kleine pauze en bleef vijftien maanden op Aruba, maar afgezien daarvan leeft hij al vanaf 2000 praktisch permanent op cruiseschepen van Royal Caribbean.

Zijn keuze heeft hem ondertussen al 1,4 miljoen dollar gekost, maar dat is het volgens hem waard om ’de ontsnappen uit de realiteit’. Hij had bijvoorbeeld geen zin meer om de was te doen of het vuilnis buiten te zetten.

In de Britste Daily Mirror zegt Salcedo: “Je verlaat in feite de wereld zoals je die op het land kent en je zegt dat ik daar geen deel meer van wil uitmaken: ontsnappen aan de realiteit noem ik dat.”

Salcedo is aan boord beter bekend onder de bijnaam ‘Super Mario’, nadat hij meer dan negenduizend nachten aan boord van verschillende schepen van Royal Caribbean had doorgebracht, zijn favoriete cruisebedrijf.

Voordat hij zijn carrière vaarwel zegde, in 1997 was de Amerikaan nog nooit op een cruise geweest. Nu vult hij zijn dagen met zwemmen, cocktails drinken, honkbal kijken en salsadansen. Een voordeel: hij is single en heeft geen kinderen. Daardoor kan hij praktisch non-stop de wereldzeeën bevaren, wat hem al bracht naar Japan, Nieuw-Zeeland en door het Suezkanaal.

Salcedo geeft 60 tot 70 duizend dollar uit per jaar, aldus The Mirror. Hij krijgt wel kortingen omdat hij eigenlijk altijd op zee is en zeer simpele hutten boekt, maar desondanks moet hij soms nog werken. Hij beheert meerdere investeringen, waarmee hij genoeg binnenhaalt om zijn levensstijl te bekostigen.

Na zijn vijftien maanden durende verblijf op Aruba liet hij kort na vertrek weten dat wat hem betreft hij tot zijn dood blijft varen.

Deel dit artikel