Aruba

Aruba heeft nog twee weken de tijd om Den Haag te overtuigen niet in te grijpen

ORANJESTAD – Aruba heeft tot begin september de tijd om officieel haar zienswijze kenbaar te maken aan Den Haag, hoe het zijn begroting voor 2022 op orde gaat krijgen. Dat is de uitkomst van overleg tijdens de Rijksministerraadsvergadering van vanochtend.

Evelyn -Wever Croes moet in die zienswijze aan de Rijksministerraad duidelijk maken hoe het dekking gaat vinden voor 39 miljoen florin, dat nu teveel is opgevoerd in de begroting. 

Er is volgens staatsecretaris Alexandra van Huffelen geen rek meer. Wil het land ingrijpen van Nederland voorkomen, dan is begin september de laatste kans.

In reactie op het nieuws blijft Wever-Croes volhouden dat er geen basis is voor een aanwijzing, omdat Aruba de uitgaven al verlaagd heeft en verdere aanpassingen teveel druk legt op de samenleving en de werkgelegenheid op het eiland. Een zienswijze die eerder al door het College financieel toezicht als onvoldoende werd beoordeeld.

Deel dit artikel