Nieuws op Aruba

De USNS Burlington is op Aruba en blijft daar tot zondag

ORANJESTAD – De USNS Burlington is gisteren gearriveerd op Aruba en blijft daar tot zondag. Er zullen herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd en de bemanning krijgt rust.

De Spearhead-klasse USNS Burlington is een expeditieschip dat wordt gebruikt voor het vervoeren van personeel of vracht en kan werken onder zware omstandigheden. Deze havenaanloop is de eerste voor een Spearhead Class-schip in de haven van Aruba. 

De USNS Burlington wordt ingezet in het Caribisch gebied onder bevel van de vierde vloot van de US Naval Forces South ter ondersteuning van de gezamenlijke en gecombineerde militaire operaties van het US Southern Command. 

Het Amerikaanse leger zet zeestrijdkrachten in bij coöperatieve maritieme veiligheidsoperaties om de inzet samen met anderen te versterken en duurzame partnerschappen op te bouwen. 

Deel dit artikel