Nieuws op Aruba

Invoering BTW op Aruba met 14-18 procent ‘desastreus’

WILLEMSTAD – De geplande invoering van BTW op Aruba is desastreus voor de prijsontwikkeling en inflatie op het eiland. Dat zegt Tisa Lasorte, bestuurder van de AHATA hotel en toerisme associatie op Aruba.

De Arubaanse regering zegt de belasting toegevoegde waarde in te willen voeren met tarieven van 14 tot 18 procent. “Niet alleen voor de eigen bevolking desastreus, maar ook voor alle toeristen die naar ons eiland komen.”

De inflatie bedraagt op dit moment zo’n zeven tot acht procent. Omdat de regering nog geen officieel een besluit heeft genomen, blijven percentage boven de markt hangen. Tegen nieuwssite NoticiaCla zegt Lasorte dat dat onzekerheid met zich meebrengt en planning moeilijk maakt.

Het cumulatieve stelsel van de omzetbelasting is een van de voorwaarden uit het Landspakket Aruba, dat gekoppeld is aan de financiële steun uit Nederland.

Als de BTW wordt ingevoerd, worden verschillende andere belastingen afgeschaft, zo beloofde de regering. Daardoor leidt de invoering van de BTW in principe niet tot prijsstijgingen.

Deel dit artikel