Nieuws op Aruba

JetBlue schrapt 37 routes, ook naar Aruba en Sint-Maarten 

Foto - Bea Moedt

ORANJESTAD – JetBlue Airways haalt 37 routes uit zijn netwerk in een poging om de operationele betrouwbaarheid op de overige routes te kunnen garanderen. Na het schema al te hebben aangepast voor het drukke zomerseizoen, past de maatschappij het schema verder aan om zich beter voor te bereiden op de herfst en winter.

Veel opschortingen waren al eerder ingevoerd en nu verlengd. De beslissing komt nadat JetBlue voor de zomer al meer dan twintig routes heeft geschrapt of opgeschort.

Volgens FlightAware moest de maatschappij op zondag 3 april 33 procent van haar vluchten annuleren en nog eens 35 procent van de vluchten waren vertraagd. 

De problemen bleven aanhouden toen JetBlue op zaterdag 9 april achttien procent van haar vluchten annuleerde, 191 in totaal en 48 procent van de vluchten met vertraging kampte. 

Op zondag 10 april werd dertien procent van de vluchten (146) geannuleerd, met 37 procent van de vluchten vertraagd, 407 in totaal. Dat wil JetBlue niet meer. Een groot deel van de problemen liggen volgens de maatschappij buiten haar invloedsfeer, zoals problemen met de luchtverkeersleiding op verschillende luchthavens.

Caribische eilanden 

Voor de Nederlandse eilanden in de Cariben gaat het om vluchten vanuit Newark en Fort Lauderdale naar Aruba en Sint Maarten. De maatschappij blijft dagelijks vliegen op Aruba vanuit New York JFK en Boston. De verbinding tussen New York JFK en Sint Maarten blijft ook vliegen.

JetBlue is niet de enige luchtvaartmaatschappij die routes opheft, voorafgaand aan de herfst- en winterseizoenen. American Airlines bevestigde begin augustus dat het in september en oktober duizenden vluchten schrapt om mogelijke vluchtverstoringen tot een minimum te beperken, waarbij de Philadelphia-hub de grootste klap krijgt.

Deel dit artikel