Nieuws op Aruba

Laatste week van de 3C-campagne van het Nationaal Archief Aruba

ORANJESTAD – Het Nationaal Archief Aruba gaat zijn laatste week in met de 3C-campagne. Die ging in juni van start en is in juli met zes weken verlengd. De 3C campagne moedigt Arubanen aan om archiefmateriaal, bijvoorbeeld historische documenten, foto’s, en audiovisuele en digitale bestanden in te leveren bij het nationaal archief. 

Op deze manier draagt de gemeenschap bij aan het behoud van onze geschiedenis en cultuur voor toekomstige generaties. Marens Engelhard, voormalig hoofdarchivaris van Nederland: “Wat we vandaag archiveren, is bepalend voor het beeld dat toekomstige generaties van onze tijd zullen hebben.” Het is volgens de archivaris een fascinerende en verantwoordelijke, maar geen gemakkelijke taak om te kiezen wat we voor de onbekende toekomst willen archiveren. “Laat het daarom een gezamenlijke inspanning zijn om onze geschiedenis te bewaren.”

Het Nationaal Archief Aruba bedankt iedereen die al materiaal heeft ingezonden. Daaronder zaten digitale en papieren documenten, krantenknipsels, archieven van particuliere organisaties en overheidsdiensten, foto’s, video, schilderijen, affiches en cassettes met interviews van radioprogramma’s.

Deel dit artikel