Nieuws op Aruba

Nieuw commando in de West op Marinierskazerne Savaneta

ORANJESTAD – Op woensdag 17 augustus heeft luitenant-kolonel der mariniers Art van Beekhuizen het commando over Marinierskazerne Savaneta op Aruba overgedragen aan ranggenoot luitenant-kolonel der mariniers Tim van Wijk.

Van Beekhuizen blikte in zijn afscheidsspeech terug op hoogte- en dieptepunten tijdens zijn commando. 

“Vanuit deze kazerne hadden wij veelvuldig succesvolle inzet van het Marine Squadron Carib en de Arubaanse Mariniers, samen met de Kustwacht Caribisch Gebied en het Korps Politie Aruba ten behoeve van het bewaken van de integriteit van de grenzen en het handhaven van de openbare orde en veiligheid. Ik ben ook trots op de samenwerking tussen de kazerne organisatie, de Voedselbank en het Rode Kruis. Van heimelijke observaties door onze mariniers, tot aan de kazernebemanning dat ging koken voor de armen in de samenleving tijdens de Covid-19 pandemie. We hebben het gedaan met maximale inzet, enthousiasme en overtuiging”.

Daarbij benoemde van Beekhuizen nog een ander bijzonder hoogtepunt:

“Het doet mij enorm goed dat we vrouwen welkom hebben mogen heten bij het Sociaal Vormingstraject en daarmee toonaangevend in de Carib zijn geweest. Ik hoop dat we in 2023, de volgende lichting dames kunnen verwelkomen”. Tot slot bedankte hij iedereen voor de goede samenwerking, betrokkenheid en steun van de afgelopen jaren.

De nieuwe kazernecommandant, Van Wijk, dankte Van Beekhuizen voor de afgelopen jaren, grondige inwerkperiode en de persoonlijke hulp om hem in het zadel te krijgen. Van Wijk benoemde drie belangrijke speerpunten en de mogelijkheden tot militaire bijstand tijdens zijn speech: “Teamspirit, bescheidenheid en plezier. De samenwerking die wij Aruba bieden is onbaatzuchtig, we letten op elkaar, spreken elkaar aan, we hebben vertrouwen in elkaar en in het team, we beseffen hoe goed we het hebben en delen dat met de Arubaanse samenleving en onze eigen familie. Hier sta ik voor. Hier staan wij voor”.

De commando-overdracht werd onder andere bijgewoond door hoogwaardigheidsbekleders van Aruba waaronder de Gouverneur.

Deel dit artikel