Nieuws op Aruba

Aanbevolen inchecktijd blijft drie uur voor VS-vluchten

ORANJESTAD – Aruba stapt af van de kleurcodes op de luchthaven voor vertrekkende passagiers naar de VS. Deze zogenaamde Passenger Flow Control bepaalde wanneer passagiers het airportgebouw konden betreden om in te checken.

Vanaf vandaag worden alle vluchten naar de VS zonder verdere toegangsbeperkingen uitgevoerd. Passagiers moeten tenminste drie uur voor hun geplande vertrektijd op de luchthaven aanwezig te zijn. Passagiers die naar andere bestemmingen reizen, worden aangeraden ten minste twee uur voor hun geplande vertrektijd aanwezig te zijn.

Na evaluatie van het kleurcoderingssysteem met alle belanghebbenden van de luchthaven die betrokken waren bij dit systeem dat begin dit jaar werd opgestart, is besloten om dit flow control systeem tijdelijk af te schaffen.

Nu Aruba de tragere reismaanden ingaat, is dit systeem niet langer nodig, zegt de beheerder van de luchthaven. Verdere kleine aanpassingen zullen ook worden doorgevoerd binnen het totale check-in en passagiers flow proces en een verdere evaluatie zal opnieuw worden uitgevoerd voordat Aruba het piek winterseizoen aan het eind van dit jaar ingaat.

Deel dit artikel