Nieuws op Aruba

Studenten moeten documenten inleveren om periode 1 van hun Arubalening te kunnen krijgen

ORANJESTAD – Studenten die de betalingen van hun Arubalening voor de eerste periode willen ontvangen, moeten voor 15 september 2022 hun documenten inleveren. Dat zegt de Directie Onderwijs Aruba, DEA.

De termijnbetaling gaat niet automatisch maar moet door de student zelfs worden aangevraagd. Studenten moeten daarvoor inloggen in hun Arubalening account via de Arubalening Portaal op www.ea.aw.

Het gaat om doucmenten zoals een officieel bewijs van (her)inschrijving voor het schooljaar 2022/2023 van de school waar de student studeert. Ook een officieel bewijs van de cijferlijst/transcript (studievoortgangsoverzicht) van schooljaar 2021‐2022 is nodig en een bewijs van geldige verzekering voor het schooljaar 2022‐2023. Dit geldt niet voor studenten in Aruba.

Eenmaal als de drie bovengenoemde documenten in orde zijn, zal de uitbetaling worden goedgekeurd en zal de student de Arubalening op de, bij de Directie Onderwijs geregistreerde bankrekening, ontvangen.

Op dit moment is de sectie Studiefaciliteiten en begeleiding bezig met het verwerken van de vele betalingsverzoeken.

Dit kan tot 30 september 2022 duren en als de Arubalening betaling op 3 oktober 2022 nog niet is ontvangen, dan moet de student direct contact opnemen via arubalening@ea.aw.

Deel dit artikel