Nieuws op Aruba

Aruba krijgt cameratoezichtproject 

ORANJESTAD – De Arubaanse regering heeft de voorbereidende fase van het cameratoezichtproject geëvalueerd. Setar zal verschillende camera’s in de hotelzone op het eiland installeren. Er gaan nu nog meer camera’s bijkomen, zo is besloten.

Daartoe komen de commissie en de minister van Justitie en Sociale Zaken in november bijeen met verschillende belanghebbenden uit de particuliere en semi-particuliere sector. Het doel is voldoende camera’s voor de openbare ruimte te garanderen.

De voorbereidende werkzaamheden voor de installatie van de camera’s zijn aan de gang en het doel is om in januari 2023 van start te gaan. Het project behelst een “slimme stad” waarin verschillende sectoren samenwerken.

Het omvat camera’s met kunstmatige intelligentie om het werk te vergemakkelijken en beelden te delen met politieagenten via mobiele dataterminals die in november operationeel zullen zijn.

Constante bewaking van de beelden is gegarandeerd. Het personeel werkt in een commandocentrum, eerst bij de politie en later in hun eigen plaats op een afgelegen locatie.

Deel dit artikel