Nieuws op Aruba

Eis van elf jaar voor inrijden op politieagent Aruba

Foto: 24ora.com

ORANJESTAD – De officier van justitie heeft vandaag ter zitting een gevangenisstraf van elf jaar geëist tegen de 25-jarige verdachte Jonathan Amaya, die een poging doodslag wordt verweten op een brigadier van het Korps Politie Aruba.

Op 1 mei van dit jaar besloot de verdachte, een bekende van de politie bij een controle op weg in Boegoeroei plots en met verhoogde snelheid weg te rijden, waarbij hij de politieambtenaar bijna 100 meter meesleurde en op een lantarenpaal af reed. Bij de daaropvolgende val en botsing met de lantarenpaal raakte de 31-jarige politieambtenaar ernstig gewond. De verdachte is daarna doorgereden.

Even later is nabij de achtergelaten auto een vuurwapen aangetroffen. Naast vuurwapenbezit wordt Amaya ook verweten eerder die bewuste avond in een uitgaansgelegenheid een tweetal personen met een vuurwapen bedreigd te hebben.  

Het Openbaar Ministerie rekent het de verdachte bijzonder aan dat het geweld gepleegd is tegen een politieambtenaar. Juist hulpverleners dienen volgens het OM beschermd te worden tegen elke vorm van geweld.

Het Gerecht doet op 4 november uitspraak.

Deel dit artikel