Aruba

KLM overhandigt huisje nummer 103 aan waarnemend gouverneur

ORANJESTAD – KLM huisje 103 is vrijdagavond op Aruba overhandigd door Marjan Rintel, president-directeur van KLM, aan de waarnemend gouverneur van Aruba Agustin Vrolijk en de familie Ecury. Het Delfts blauwe huisje is uitgegeven vanwege de 103e verjaardag van de luchtvaartmaatschappij.

Dit jaar koos KLM voor een miniatuurversie van een huis dat in het centrum van Oranjestad staat: het huis van de familie Ecury op Aruba. Volgend jaar viert Aruba 100 jaar luchtvaart op het eiland en het huis – dat nu onderdeel is van het Nationaal Archeologisch Museum van Aruba – staat dicht bij de plek waar het eerste vliegtuig landde.

KLM vloog bijna 90 jaar geleden voor het eerst naar Aruba waar het lijndiensten onderhield in het Caribische gebied. Vanaf 1974 startte KLM met een vaste vliegverbinding tussen Amsterdam en Aruba die nu dagelijks wordt uitgevoerd.

Met dank aan Luchtvaartnieuws.nl
Deel dit artikel