Nieuws op Aruba

Kustwacht Aruba onderschept gekochte vis uit Venezuela

ORANJESTAD – De Kustwacht heeft gisterochtend bij een controle op een Arubaanse boot illegale en rotte vis aangetroffen. Het schip kwam van buiten de territoriale wateren en voer richting Barcadera in Aruba.

Uit onderzoek bleek dat de bemanning van de boot vis was gaan kopen bij een andere boot op zee binnen de territoriale wateren van Venezuela. Aan boord van het vaartuig stonden diverse koelboxen gevuld met vis en lag er vis die niet afgedekt was.

Gedurende de controle constateerden de kustwachters dat er in de partij vis ook bedorven vissen lagen. Daarop is ook de Inspectie ingeschakeld, die meteen controle uitvoerde. De Inspectie constateerde dat er tussen de vissen inderdaad rotte vissen lagen die niet geschikt voor consumptie waren. De vissen zijn direct vernietigd.

Deel dit artikel