Nieuws op Aruba

Aruba gaat het minimumloon verhogen, belastingen verlagen, maar met hoeveel blijft onbekend 

ORANJESTAD – Aruba gaat op 1 januari het minimumloon en de pensioenen verhogen, de belastingen gaan omlaag. Dat maakt de regering Wever-Croes bekend. Maar met hoeveel procent de wijzigingen worden uitgevoerd blijft onduidelijk.

Volgens minister van Arbeid Glenbert Croes valt die beslissing pas in december, maar is de verhoging significant, zo meldde hij aan de nieuwssite NoticiaCla. Mogelijk struikelblok is het advies van de Sociaal Economische Raad, de SER. Die is nog niet klaar en kan mogelijk roet in het eten gooien.

Ook de aangekondigde belastingverlaging over de hele linie voor iedereen blijft voorlopig een belofte, zonder dat duidelijk is hoe hoog de bedragen uitvallen.

Het kabinet Wever-Croes I en II heeft het minimumloon in drie jaar tijd al met 137,75 florin verhoogd. De nieuwe verhoging moet de koopkracht van minimumloners verhogen.

Deel dit artikel